Wednesday, July 27, 2016

De ce e tare să fii voluntar în Moldova?

             Republica Moldova este o țară care aparent fiind mică, are un mare potențial de tineri care ar putea contribui la prosperarea acesteia. Una din cele mai efective metode de dezvoltare a comunității în care trăim este voluntariatul. 
             
         Ce presupune voluntariatul? Voluntariatul reprezintă o activitate realizată din dorință și inițiativă personală în mai multe domenii sociale: cum ar fi organizarea diferitor evenimente sau ajutorul acordat la diferite centre sociale. 
            
         De ce voluntariat? Pentru că în pofida faptului că realizezi o muncă în folosul comunității care nu va fi remunerată, obții lucruri care nici nu se compară cu partea materială. Și anume experiențele inedite, cunoștințe cu oameni  noi și frumoși care pe viitor se pot transforma în prietenii strînse și nu în ultimul rînd posibilitatea de a călători și de a vizita locuri noi.
          Avînd în spate numeroase experiențe de voluntariat la diferite ONG-uri, evenimente sau proiecte, pot afirma cu certitudine că fiecare tînăr din Moldova trebuie să se implice,  să motiveze și alți tineri să participe activ în înflorirea orașului sau localității în care trăiește.  Consider că schimbarea începe de la noi și dacă nu TU, atunci CINE? 
            
         Acest articol are scopul de a motiva tinerii din Moldova să facă voluntariat și să îndrume și alți tineri să facă același lucru, pe cînd întregul blog va fi bazat pe oportunități de voluntariat pentru tineri în Moldova și experiențele personale.           
           
         Pentru mai multă motivație și inspirație poți vizualiza video-ul de mai jos:

No comments:

Post a Comment